Mike Verwater

Mike Verwater, Licenced Practitioner voor Insights Discovery®

Mike Verwater, trainer voor teams die effectiever met elkaar willen samenwerken. Coach voor mensen die meer inzicht in zichzelf willen krijgen om zo hun persoonlijke effectiviteit te verbeteren.Mike is vanuit zijn onderneming Take Off Outdoor Events sinds 2006 steeds vaker gevraagd om trainers en coaches te ondersteunen bij hun verhaal met één van zijn workshops. Na een tijdje begon het op te vallen dat Mike veel situaties scherp wist te analyseren en dit altijd goed terug kon koppelen aan zowel de trainer als aan de groep. Doordat Mike met verschillende trainers kon werken die vaak allemaal een verschillende methodiek gebruikten kon hij ook ruimschoots ervaring opdoen met deze verschillende benaderingen. Uiteindelijk heeft hij na een aantal jaren “2e man” gespeeld te hebben besloten hier zelf ook meer mee te doen! Mike heeft in januari 2012 de accreditatie opleiding gedaan om te mogen werken met Insights Discovery en geeft sinds die tijd ook actief trainingen aan managementteams en directieteams. Soms vloeit hieruit een persoonlijk coachingstraject met een deelnemer maar de nadruk ligt op de team trainingen.

Hiernaast heeft Mike ruim 10 jaar ervaring in het opleiden van diverse instructeurs in windsurfen, kitesurfen en diverse outdoor activiteiten. Dit vond zowel op nationaal als internationaal niveau plaats.
Ruim 12 jaar ervaring als internationaal instructeur in de extremesport Kitesurfing waarbij hij dagelijks mensen hielp om grenzen te verleggen. Om dit te bereiken liet hij hen vaak de situatie vanuit verschillende standpunten bekijken alvorens ze een beslissing te laten nemen. Dit waren telkens weer mensen met verschillende achtergronden, culturen en uitdagingen en uiteraard allemaal met hun eigen angsten waar ze over heen moesten stappen.

Vanaf 2004 heeft Mike vanuit zijn onderneming in de outdoor evenementen steeds meer ervaring opgedaan in de verschillende teamprocessen en groepsdynamieken. Bepaalde patronen komen in alle groepen voor maar iedere groep gaat er weer anders mee om. Mike wordt vooral getriggerd door de vraag: “Hoe komt het dat de ene groep het probleem succesvol oplost terwijl een andere groep compleet vastloopt op exact hetzelfde probleem”.

Met zijn praktische communicatieve achtergrond en de instrumenten die Insights Discovery® biedt staat hij klaar om met mensen en teams aan de slag te gaan.

Wat u moet weten over Mike:

Mike Verwater 1973
Gelukkig getrouwd en woonachtig in Harderwijk
Werkzaam door heel Nederland
Wielpositie 46 op het Insightswiel (Motiverende Inspirator)

Communicatie do’s:

  • Hou een levendig maar gelijkmatig tempo aan als u met hem communiceert.
  • Wees duidelijk als het gaat om de details van afronding.
  • Wees enthousiast en positief.

Communicatie don’ts:

  • Vaag zijn of ruimte voor eigen interpretatie laten.
  • Belast hem niet met te veel irrelevante informatie.
Share