Insights Discovery voor managers

Insights Discovery voor managers

Als manager stuur je een afdeling of een team aan. Vaak zit je als manager ook zelf weer in een team van managers die weer aangestuurd worden door de directie. Helaas zit je daarmee als manager dus ook Teamwork en de rol van de managerautomatisch in een spanningsveld! Aan de ene kant krijg je targets van bovenaf mee en je wilt de baas natuurlijk niet teleurstellen. Aan de andere kant heb je te maken met een groep mensen die je aan moet sturen om dat resultaat te kunnen bereiken. Soms gaat dat super goed en soms gaat dat met veel horten en stoten.

Als manager wil je wel van alles en zul je absoluut je eigen visie hebben over hoe je team dat het beste voor elkaar kan krijgen. Maarja….. er zitten wat mensen in je team die “moeilijk doen”. Of misschien wel een aantal die jou als manager onderuit willen halen. En wat te denken van die persoon die maar tot in den treure terug blijft komen op het onrecht dat hem/haar jaren geleden is aangedaan binnen het bedrijf…..  Hoe ga je hier nu mee om?

Verhoog uw teameffectiviteit met Insights Discovery!

Ieder team bestaat uit mensen die (gelukkig) allemaal verschillend zijn. Al deze mensen hebben hun eigen “typische manier van doen” oftewel ze hebben hun eigen gedragsvoorkeuren. Jij als manager hebt ook je eigen gedragsvoorkeuren! En precies hier komt Insights Discovery om de hoek kijken!

Als jij als manager weet wat je eigen gedragsstijl is en waar je voorkeuren, drijfveren en allergieën liggen, dan kun je ook je eigen reacties op je collega’s relativeren. Met Insights Discovery verkrijg je niet alleen inzicht in jezelf maar zeker ook in anderen (dus ook in je teamleden). Daarmee kun je voor jou vreemde of irritante reacties van je teamleden relativeren en in de juiste context zien. Dit geeft je vaak handvatten om door te vragen of om extra ondersteuning te bieden aan die persoon. Insights Discovery wordt zelfs nóg waardevoller voor je team als je ook de teamleden van een persoonlijk profiel voorziet. Dit geeft iedereen binnen het team dezelfde handvatten om mee aan de slag te gaan. De scherpe kantjes zijn er dan vaak snel af en men weet de onderlinge verschillen vaak beter te waarderen.

Dit geeft jou als manager de mogelijkheid om ieder teamlid op zo’n manier aan te sturen die voor die persoon het meest effectief is. Uiteindelijk komt dit de hele organisatie ten goede want de effectiviteit van je team zal hierdoor behoorlijk verbetert worden. Het plezier in het werk wordt vaak als beter ervaren en er zullen minder onderlinge strubbels zijn. Bijkomend voordeel is dat het ziekteverzuim ook omlaag gaat omdat de mensen meer plezier hebben op hun werk.

Jij moet als manager je targets halen en dat moet je met de mensen uit je team zien te bereiken. Hoe beter jij en die mensen functioneren hoe makkelijker jij je targets zult kunnen halen. Dus door te sturen op de zogenaamde “zachte kant” van de bedrijfsvoering zullen je “harde” cijfers omhoog gaan!

MV-Trainingen helpt je hierbij, enerzijds met de persoonlijke profielen van Insights Discovery en anderzijds met een stukje coaching voor de manager.

Wilt u meer informatie of gewoon eens even sparren over de mogelijkheden? Neem dan gerust even contact met ons op via het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina! >>>

Share