Teamtraining met Insights Discovery

Voor Friesland Campina DMV hebben we een training mogen verzorgen voor een complete afdeling. Doelstelling was om meer inzicht in elkaar te krijgen waardoor bestaande issues weer bespreekbaar werden. Immers als je weet waarom jezelf reageert zoals je dat altijd doet dan kun je er ook rekening mee houden als je weet wat dit betekend in de perceptie van anderen. Inzicht in jezelf en inzicht in het team met de daarbij behorende sterke punten en valkuilen stonden vandaag centraal. In de ochtend hebben we een inhoudelijke training gehad over communicatie voorkeuren. Hierbij ontving elke deelnemer een uitgebreid persoonlijk Insights Discovery profiel met daarin ruim voldoende handvatten om mee aan de slag te gaan binnen het team.

In de middag hebben we een praktisch gedeelte buiten verzorgt waarbij diverse teamopdrachten binnen een bepaalde tijd uitgevoerd moesten worden. Hierbij hebben we vooral gekeken hoe moeilijk of makkelijk het niet eigenlijk was rekening met elkaars voorkeuren te houden. Dit gaf tijdens de evaluatie enkele waardevolle leermomenten en inzichten.

Insights Discovery bleek ook hier weer een mooi instrument om bepaalde zaken te verduidelijken of juist bespreekbaar te maken.

Lees hier meer over deze dag.

Share