Zet Insights Discovery ® in tijdens uw teamtraining voor verrassend resultaat.

Deelnemers aan een team training doen een gezamenlijke oefening om hun team effectiviteit te meten.Wat is Insights Discovery ® dan precies zult u waarschijnlijk denken. Insights Discovery® is een waardevrij ontwikkel instrument dat inzicht verschaft in je eigen voorkeuren voor gedrag en de voorkeuren van anderen. Het maakt gebruik van een begrijpelijke 4-kleurentaal waardoor de deelnemer in staat is zijn eigen gedrag af te stemmen op dat van anderen. Hierdoor komt een effectievere samenwerking tot stand.
Insights Discovery® is een goede tool om moeilijke psychologische materie makkelijker inzichtelijk en bespreekbaar te maken. Het hele Insights systeem is gebaseerd op het baanbrekende werk van de Zwitserse psycholoog Carl Gustav Jung.

Als uw organisatie op zoek is naar een goede teamtraining dan heeft u nu uw tool gevonden!
Alle deelnemers vullen ongeveer 2 weken voorafgaand aan de training een online vragenlijst in. Deze vragenlijst bestaat uit 25 meerkeuze vragen en het invullen daarvan kost ongeveer 20 minuten. Aan de hand van de door de deelnemers gegeven antwoorden wordt een nauwkeurig profiel opgesteld over de psychologische voorkeuren van iedere medewerker. Klik hier voor meer informatie over dit persoonlijke Insights Discovery profiel.

Waarom is dit nu zo belangrijk?
De Insights Discovery® methode bied een goede houvast om moeilijke psychologische onderwerpen op een redelijk eenvoudige wijze inzichtelijk te maken. Dit in combinatie met de unieke 4-kleuren taal geeft uw team de mogelijkheid om op een compleet nieuwe manier naar elkaar te kijken en om lastige situaties binnen uw team op een waardevrije manier te analyseren. Dit levert niet alleen meer begrip voor elkaars standpunten op binnen het team maar het samenwerken wordt er ook veel leuker door!

De teamtraining zelf:
Tijdens een teamtraining beginnen we altijd met het uitleggen wat perceptie is! Dit leggen we niet alleen uit, maar we laten uw team ook meteen ervaren hoe verschillend de mensen uit uw team tegen bepaalde dingen aan zullen kijken. Dit is een zeer verhelderend moment in de training waardoor iedereen ineens getriggerd wordt door een enthousiasme om er meer van te willen weten. Zodra we het begrip perceptie een plek hebben gegeven gaan we wat dieper in op de psychologische functies van Jung.
Ook dit doen we op een interactieve manier waarbij herkenbare situaties de revue passeren. Dit houd het onderwerp enigszins luchtig en de aandacht scherp. Vervolgens wordt het verband gelegd tussen de verschillende psychologische typen en de manier waarop ieder type tegen een situatie aan zal kijken. Hier wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat de deelnemers inzien wat het begrip perceptie nu eigenlijk inhoud en wat het teweeg kan brengen aan verschillende invalshoeken en motivatie standpunten over bepaalde zaken.
De Psychologische typen en een aantal daarbij behorende keywords over gedrag worden daarna gekoppeld aan een 4 kleurensysteem.
Dit kleurensysteem van Insights zorgt ervoor dat deze gedragskenmerken makkelijk onthouden worden. Tevens geven we uw medewerkers daarmee een tool om op een waardevrije manier elkaar aan te kunnen spreken. Dit is een taal die iedereen begrijpt en die het ook in zekere zin “leuk” maakt om bepaalde confrontaties aan te gaan om zo de team effectiviteit te verhogen. Dit alles op zo’n manier dat iedereen van het team in zijn waarde blijft. Door inzicht te verkrijgen in zichzelf en daarmee ook in elkaar kan men beter op elkaar afstemmen waardoor men weer beter verbinding met elkaar kan maken.

Aan het einde behandelen we het Insights Teamwiel waarbij we alle deelnemers op hun voorkeur positie zetten in het Insights wiel. Hier gaan we actief mee aan de slag! Het is nu ineens duidelijk hoe de kleuren binnen uw team verdeeld zijn. Nu laten we het team zelf benoemen wat volgens hun de kwaliteiten van het team zijn en wat volgens hun de valkuilen van dit team zijn. Daarmee is de cirkel rond en kunnen uw medewerkers gaan oefenen in het gebruik van de kleurentaal binnen de groep. Hier hebben we uiteraard een passende activiteit voor waarbij het leggen van verbindingen cruciaal is.

Wilt u meer weten over onze teamtrainingen dan vind u hier meer informatie daar over.

Uiteraard kunt u ook direct contact met ons opnemen door:
te mailen naar Mike Verwater
of te bellen naar 0621-546216

Uw Insights Discovery Profiel wordt uitgereikt tijdens de training of tijdens het coachingsgesprek.Met hartelijke groeten,
Mike Verwater

Teamtrainer & gelicensieerd Practitioner voor Insights Discovery

Share

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.